Home Kolacja Cukinia a’la pizza.

Cukinia a’la pizza.

Autor: Monika

➡️2 cukinie ( średniej wielkości)
➡️1/2 butelki passaty pomidorowej
➡️1 łyżeczka ziół prowansalskich
➡️1 łyżeczka erytrytolu/ cukru
➡️sól, pieprz
➡️szczypta granulowanego czosnku
➡️1/2 puszki kukurydzy
➡️oliwki
➡️ser mozzarella starty ok 1/2 opakowania ( jeśli lubisz więcej sera to 1 opakowanie)

Dodatki możesz zmieniać na takie jakie lubisz: szynka, pieczarki, podsmażony kurczak, tuńczyk.

Cukinię kroimy na pół i na grubsze plastry. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy plaster smarujemy passatą wymieszaną z ziołami, erytrytolem, solą, pieprzem. Na wierzch kładziemy ulubione dodatki. Zapiekamy ok 25min w 210’C termoobieg. 5 min przed końcem pieczenia posypujemy serem. Wyciągamy i posypujemy ziołami prowansalskimi lub bazylią (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego ❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ