Home Kolacja Pasta z makreli

Pasta z makreli

Autor: Monika
jakjalubiejesc.pl

➡️1 wędzona makrela (w małych sklepikach są świeże dostawy takich makrel lub typowo w rybnych, marketowe makrele niestety nie smakują najlepiej 🙃)
➡️2 ogórki kiszone
➡️2 jajka ugotowane na twardo
➡️pęczek koperku
➡️pieprz (soli nie używamy, bo makrela jest już dość słona)
➡️1 łyżeczka musztardy
➡️2 łyżki majonezu light ( jeśli ktoś lubi bardziej kremową konsystencję to 3)

Makrelę obieramy z ości. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone na drobno ogórki i jajka (można zetrzeć na tarce). Jeśli nie mamy czasu możemy zetrzeć na tarce. Dodajemy koperek, majonez, musztardę i pieprz. Mieszamy. Pasta po przygotowaniu może być przechowywana ok 3 dni w lodówce (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ