🍀🍀🍀Przepis zapisz na później, by wykorzystać go, kiedy będzie potrzeba, a profil @jakjalubiejesc zaobserwuj, by mieć pod ręką więcej szybkich i prostych inspiracji 🍀🍀🍀
Składniki na 2 sporej wielkości porcje
➡️3 duże garście świeżego szpinaku
➡️2 duże garście rukoli
➡️1/2 miękkiego awokado (najlepszej jakości zawsze udaje mi się kupić w Dino)
➡️6 większych truskawek
➡️1/2 ogórka zielonego
➡️1 opakowanie sera halloumi
➡️2-3 łyżki ziaren słonecznika (mogą być tez pestki dyni lub prażone płatki migdałów)
Sos:
➡️30 ml oliwy z oliwek
➡️sok z 1/2 cytryny
➡️2 łyżki miodu
➡️1 łyżeczka musztardy miodowej.
Całość mieszamy.
Ser kroimy na plastry i grillujemy z dwóch stron (jeśli nie chcesz żeby się szybko przypiekł na patelnię/nawet zwykłą/ połóż kawałek papieru do pieczenia). Awokado kroimy na pół i kroimy w plastry. Na duży półmisek (lub rozkładaj od razu na dwie porcje) wyłóż szpinak i rukolę. Następnie pokrojony ogórek, truskawki, awokado i grillowany ser. Całość polej sosem i posyp słonecznikiem (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️