Home Kolacja Rollsy z tuńczykiem i selerem naciowym.

Rollsy z tuńczykiem i selerem naciowym.

Autor: Monika

***Pastę, którą przygotowujemy możemy nakładać także na pieczywo***

➡️2 placki lawasz (placek o bardzo dobrym składzie- kupisz w biedronce) lub tortilli
➡️1 serek śmietankowy typu puszysty ( almette, łaciaty)
➡️1 mała puszka tuńczyka ( może być rozdrobniony) odsączonego z zalewy
➡️1/2 papryki czerwonej
➡️1/2 puszki kukurydzy
➡️2-3 łodygi selera naciowego surowego
➡️3 łyżki ziaren słonecznika
➡️sałata lodowa, rzymska lub mix sałat

Serek mieszamy z pokrojoną papryką, selerem i resztą składników. Smarujemy 3/4 powierzchni każdego placka. Po wyrównaniu pasty nakładamy sałatę i ciasto zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części- patyczki, które mam na tortillkach są dostępne w większości marketów (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels).
Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ