Home Kolacja Bułki meksykańskie.

Bułki meksykańskie.

Autor: Monika

Myślę, że piątek sobocie nic nie powie…🤭
Tak jakoś wyszło…🙈

➡️5 bułek ( przecinamy na pół i wydrążamy środki)
➡️2 łyżki oliwy z oliwek
➡️1/2 cebuli
➡️1 ząbek czosnku
➡️500 g chudego mięsa mielonego ( u mnie schab)
➡️1 łyżeczka słodkiej papryki
➡️1/2 łyżeczki wędzonej papryki
➡️1 łyżeczka soli himalajskiej
➡️pieprz
➡️1 puszka pomidorów krojonych
➡️3 łyżeczki przecieru pomidorowego
➡️1/2 papryki czerwonej i 1/2 papryki żółtej
➡️1/2 puszki kukurydzy
➡️1 puszka fasoli czerwonej
➡️4 łyżki cheddara( ok 10 dag)
➡️1 pęczek natki pietruszki
*opcjonalnie awokado na wierzch

Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy mięso i przyprawy. Dusimy do odparowania płynu. Dodajemy pomidory, przecier i paprykę. Dusimy. Dodajemy kukurydzę i fasolę, garść cheddara i natkę pietruszki. Faszerujemy bułki. Posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 8 min w 190’C. (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels).  Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ