Home Obiad Drobiowe roladki z farszem.

Drobiowe roladki z farszem.

Autor: Monika

➡️2 pojedyncze piersi z kurczaka
➡️200g szpinaku świeżego
➡️2 marchewki
➡️8 łyżeczek musztardy ( do środka 4, na zewnątrz 4)
➡️sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka
➡️oliwa z oliwek
➡️4 plastry mozzarelli

Każdą pierś przekrawamy wzdłuż na dwa plastry. Rozbijamy lekko (jeśli rozbijemy za mocno to zrobi nam się „sitko”) i przyprawiamy z dwóch stron. Przygotowujemy farsz. Na oliwie z oliwek przesmażamy marchewkę oraz świeży szpinak. Doprawiamy czosnkiem i odrobiną soli. Chwilę dusimy jednocześnie mieszając. (3-5 min). Kurczaka smarujemy łyżeczką musztardy i nakładamy farsz warzywny (1-1,5 łyżki). Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Wierzch smarujemy ponownie musztardą i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 200’C przez 45 minut (termoobieg) na środkowym ruszcie. Układamy po plastrów mozzarelli i zapiekamy dalsze 5 min. Kurczak w trakcie pieczenia puści bardzo dużo soku, który po wyjęciu z piekarnika odlewamy. Roladki posypujemy zieleniną (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels).  Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ