Home Śniadanie Chleb z samych ziaren.

Chleb z samych ziaren.

Autor: Monika

➡️1 szklanka płatków owsianych – 150g
➡️0,5 szkl ziaren słonecznika – 100g
➡️0,5 szkl siemienia lnianego -100g
➡️0,6 szkl pestek dynii -100g
➡️6 łyżek otrębów żytnich – 50 g
➡️0,5 szklanki posiekanych orzechów i suszonych śliwek ( moga być morele, żurawina lub suszone pomidory także)
➡️0,5 łyżeczki soli
➡️1 łyżka syropu daktylowego ( zamiennie miodu)
➡️1 szklanka wody
➡️2 jajka
➡️1 szklanka= 250 ml

Wszystko łączymy ze sobą. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy mocno dociskając do dna. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (góra dół) 45 minut w 180’C. Przechowujemy owijając papierem lub bawełnianą ściereczką (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels).  Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ