Home Kolacja Bułki faszerowane

Bułki faszerowane

Autor: Monika

W pokazany na zdjęciu sposób możesz faszerować bułki swoimi ulubionymi dodatkami. Ja wybrałam wegańską alternatywę wędlin z linii  o smaku szynki.  Plastry są przepyszne i nie zawierają alergenów takich jak: laktoza, soja, gluten czy orzechy. Dodatkowo zostały wzbogacone witaminą B12. Produkty wegańskie możesz spożywać oczywiście bez względu na to czy jesteś weganinem czy nie ☺️

-bułki kajzerki
-oliwa z oliwek
-Violife Viodeli wegańskie zamienniki wędlin o smaku szynki (możesz użyć dowolnego smaku)
-plastry Violife Cheddar Flavour Slices
-2-3 łyżki napoju roślinnego
-kilka pomidorków koktajlowych
-musztarda
-ogórki konserwowe
– świeża bazylia, natka pietruszki lub koperek
Każdą kajzerkę nacinamy wg wzoru na bułce. Każdy otwór smarujemy delikatnie musztardą i faszerujemy ulubionymi składnikami. Wypełnione bułki smarujemy odrobiną napoju roślinnego. Na środek  każdej bułki kropimy odrobinę oliwy z oliwek. Wkładamy do piekarnika do zarumienienia. Po wyciągnięciu posypujemy zieleniną. Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ